Jedálny lístok sa zostavuje počas týždňa v spolupráci s hlavnou kuchárkou, podľa zásad pre zostavovanie jedálnych lístkov.


Od mája 2005 používame nové Materiálovo – spotrebné normy a receptúry pre školské stravovanie vydané MŠ Slovenskej republiky v r. 2003.

Tento rok boli uvedené nové normy , ktoré sú zatiaľ v pracovnej podobe.

Štruktúra jedálneho lístka musí obsahovať:

Za hlavné jedlá z mäsa možno považovať jedlá z mäsa hovädzieho, bravčového, morčacieho, hydiny, alebo rýb- rybieho filé.

Za hlavné jedlo polomäsité možno považovať zmesi mias s ryžou, so syrom, z ovsených vločiek, krúpkov, zemiakov a pod.

Do dvoch dní odľahčovacích sa zaraďuje jedno hlavné jedlo bezmäsité zo strukovín, zeleniny a druhé hlavné jedlo z ryže, rezancov alebo múky, ku ktorému sa podáva výdatná polievka zo strukovín, zeleniny prípadne s pridaním mäsa.

Text pripravil: Vedúca školskej jedálne Mária Jačalová