Jedálny lístok sa zostavuje počas týždňa v spolupráci s hlavnou kuchárkou, podľa zásad pre zostavovanie jedálnych lístkov.


Od mája 2005 používame nové Materiálovo – spotrebné normy a receptúry pre školské stravovanie vydané MŠ Slovenskej republiky v r. 2003.

Tento rok boli uvedené nové normy , ktoré sú zatiaľ v pracovnej podobe.

Štruktúra jedálneho lístka musí obsahovať:

  • minimálne 2 hlavné jedlá z mäsa
  • 1 hlavné jedlo polomäsité
  • 1 jedlo múčne
  • 1 odľahčovacie jedlo

Za hlavné jedlá z mäsa možno považovať jedlá z mäsa hovädzieho, bravčového, morčacieho, hydiny, alebo rýb- rybieho filé.

Za hlavné jedlo polomäsité možno považovať zmesi mias s ryžou, so syrom, z ovsených vločiek, krúpkov, zemiakov a pod.

Do dvoch dní odľahčovacích sa zaraďuje jedno hlavné jedlo bezmäsité zo strukovín, zeleniny a druhé hlavné jedlo z ryže, rezancov alebo múky, ku ktorému sa podáva výdatná polievka zo strukovín, zeleniny prípadne s pridaním mäsa.

Text pripravil: Vedúca školskej jedálne Mária Jačalová 

Copyright © 2011-2017.  Všetky práva vyhradené. Licencie k jednotlivým materiálom  na tejto webovej stránke vlastní prevádzkovateľ. Bez jeho súhlasu je ďalšia reprodukcia, alebo distribúcia zakázaná. (Pravidlá požívania...)


Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Technická podpora

E - mail - prihlásenie

Webová stránka obce bola vytvorená s použitím najnovších štandardov, preto staršie prehliadače nevedia spracovať jej najnovšie funkcie. Pokiaľ si pravidelne aktualizujete Váš internetový prehliadač  (napr.: Microsoft Edge, Internet Explorer, Avant Browser, Firefox, Flock, Google Chrome, Konqueror, Maxthon, Opera, Safari,... ) na novú verziu, nemali by ste na stránke zaznamenať žiadne problémy.

Webová stránka je optimalizovaná aj pre moderné mobilné zariadenia.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________